Familie Braam

 

Nadat Kees en Sjoukje Braam 25 jaar een volledig varkensfokkerij hebben gehad hebben ze besloten het roer om te gooien. Ze hebben hierbij veel tijd gestoken om andere zorgboerderijen te bezoeken om te onderzoeken en te kijken hoe een zorgboerderij in elkaar steekt. Kees komt uit een groot gezin en heeft een gehandicapte broer. Sjoukje is altijd al een hele sociale vrouw geweest met een groot hart.

 

Vanaf november 2004 zijn de zeugen (moedervarkens) langzaamaan weggegaan en later in mei 2005 hebben de laatste biggen de boerderij verlaten. In deze periode zijn ze begonnen met het veranderen van de zeugenstal tot een schapenstal/paardenstal en de dekstal werd huiskamer 1. In deze periode zijn er veel mensen, kinderen en hulpboeren op hun pad gekomen. We zijn dus in 2005 begonnen in huiskamer 1 met een klein groepje en 1 stagiaire.

  

Door de jaren heen is er heel wat getimmerd en gebouwd op Zie Zoo, en inmiddels hebben we 3 huiskamers. Waar je met een klein groepje en een stagiaire begon, zijn we nu gegroeid tot 26 medewerkers die hier hun daginvulling hebben, 7 personeelsleden en hebben we gemiddeld 6-8 stagiaires per jaar.

 

We zijn ontzettend dankbaar dat Zie Zoo door de jaren heen zo gegroeid is. Voor ons is het belangrijk om andere mensen en kinderen liefde en geborgenheid te geven. Wij doen dit vanuit ons Christelijk oogpunt;

 

'Ieder mens is geschapen met zijn eigen mogelijkheden

Ieder mens mag er zijn

Ieder mens heeft recht op een zinvolle invulling van de dag

Ieder mens mag door ontmoeting leren en groeien in dit leven.'